Voedingssupplementen

Orthomoleculaire voedingssupplementen

pillen-hoofd[1]Orthomoleculaire geneeskunde, ook wel orthomoleculaire therapie is een alternatieve behandelwijze. De term “Orthos” komt uit het Grieks en betekent “juist”, “recht” of  “gezond”. “Moleculair” staat voor molecuul. Met de term “Orthomoleculair” wordt dus bedoeld dat gebruikgemaakt wordt van zogenaamde “optimale” concentraties van voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen, aminozuren en essentiële vetzuren.  Een aanvullend idee van de orthomoleculaire geneeskunde is dat er verschil gemaakt kan worden tussen lichaamseigen stoffen, die het lichaam ondersteunen en het lichaamseigen natuurlijke genezingsproces stimuleren versus lichaamsvreemde stoffen, die afweerreacties van het lichaam zouden oproepen.

De Orthomoleculaire voedingsleer is er dus op gericht de gezondheid te bevorderen. Lichaamscellen worden voorzien van alle vitamines, mineralen en andere noodzakelijke stoffen.


Enkele merken die wij voeren:   8282592-gemengde-gesneden-fruit-en-pillen-geafa-soleerd-op-witte-achtergrond[1]

Artelle, AOV, Axium, Brenda, Lamberts, Lucovitaal,  Natusor/Golden Naturals, New Care, Now (Vitortho), Optimax, Orthica, Pharma Nord, Plantina, Puro, Raw, Vascusan, Vitals.