Homeopathie

Homeopathie is een alternatieve geneeswijze, soms met gebruikmaking van dezelfde grondstoffen als de natuurgeneesmiddelen en de fytotherapie. Er is echter een groot verschil. De laatste twee zetten de werking van de grondstof rechtstreeks in en die is sterker naarmate de dosis hoger is. In homeopathische middelen is de oorspronkelijke werkzame stof – de oer tinctuur – vrijwel niet meer aanwezig.

Homeopathische middelen worden bereid uit een extract van minerale, plantaardige of dierlijke oorsprong, dat bij toediening in zuivere vorm symptomen zouden veroorzaken die lijken op die van de te bestrijden ziekte. Dit staat bekend als het gelijksoortheidsbeginsel (het gelijke met het gelijke genezen). De grondstof wordt vervolgens in een aantal stappen verdund en geschud (gepotentieerd).

Klassieke homeopathie behandelt niet alleen de klacht of zieke, maar kijkt ook naar diepere oorzaken. Als het evenwicht in het lichaam verstoort raakt, kunnen er klachten ontstaan. Het doel van homeopathie is het herstellen van het natuurlijk evenwicht zowel lichamelijk als geestelijk.


Enkele merken die wij voeren:
Dr. Vogel
Heel
VSM